در این نوشته، آموزش اشکال پایه کوئیلینگ یا ملیله کاغذی رو باهم خواهیم دید.

کوئیلینگ یا ملیله کاغذی هنری است شامل استفاده از نوارهای کاغذی که رول شده یا شکل داده شده اند و با چسب به هم متصل گردیده اند. از این هنر برای خلق تابلوهایی زیبا و همچنین تزئین کارتها، جعبه ها، تخم مرغ، جواهرات و … استفاده میشود.

اولین قدم در یادگیری این هنر یادگیری کویلهاست. اینکه چجوری از قلمش استفاده کنین و کویل درست کنین.
کویل به اشکالی میگن که از رول کردن و پیچوندن نوارهای مقوا و کاغذ و شکل دادن به اونها درست میشن که نمونه های مختلفی دارن و پایه این هنر هستن.

آموزش اشکال پایه کوئیلینگ (ملیله کاغذی)


کویل بسته :

سر نوار رو بین شکاف قلم پیچ قرار میدیم و از یک سمت شروع به پیچوندن میکنیم. برای این کویل سعی میکنیم فشار دست یکسان و محکم باشه که نوار باز نشه.
بعد از اینکه همه نوار پیچیده شد از قلم خارجش میکنیم و انتهای اون رو چسب میزنیم.

کویل باز :

برای پیچوندن کویل باز به همون صورت کویل بسته انجام میدیم اما قبل از اینکه بهش چسب بزنیم با استفاده از دایره های روی تخته کوئیلینگ اندازه اون رو به دلخواه تنظیم و بعد انتهای اون رو چسب میزنیم.

کویل اشک نوع 1 :

برای درست کردن این شکل، اول یک کویل باز به اندازه دلخواه درست میکنیم بعد یک سمت اون رو بین دو انگشت فشار میدیم تا کاغذها تا بشه و بشکنه.

کویل اشک نوع 2 :

اول یک کویل اشک نوع 1 درست میکنیم بعد همونجور که توی فیلم می بینیم با دسته قلم و یا هر چیز دیگه ای مثل مداد یا لوله به اون حالت میدیم. این نمونه اشک، انحناش تقریبا زیاده

کویل اشک نوع 3 :

این اشک انحنای خیلی کمی داره و فقط یه ذره با کویل اشک نوع 1 فرق داره . برای درست کردنش فقط کمی با دست به بالاش حالت میدیم

کویل اشک نوع 4 :

بالای این کویل انحنای خیلی زیادی داره. به نظر من شبیه بته جقه هستش و این اسم براش بهتره. برای درست کردنش اول یک کویل نوع 1 درست میکنیم و بعد کاملا قسمت نوکش رو تا میکنیم و با دست بهش انحنا میدیم.

کویل چشم یا اشک دوطرفه :

برای درست کردنش اول یک کویل باز به اندازه دلخواه درست میکنیم بعد اون رو بین انگشتان دو تا دست میذاریم و همزمان فشار میدیم و به سمت بیرون میکشیم.

کویل حلزون! :

برای درست کردنش اول یک کویل چشم درست میکنیم بعد اون رو همونجوری که می بینین بین دوتا دستمون قرار میدیم و به کمک انگشت شصت یه سمتش رو به بالا و اون سمتش رو به پایین فشار میدیم تا یجورایی تاب برداره.

سه نمونه کویل مربع داریم. البته شکل همشون همون مربع هست اما بعد از اینکه خودتون درست کنین میبینین که طرح داخلیشون باهم فرق داره که به نحوه درست کردنشون برمیگرده.

مربع شماره 1 :

ابتدا یک کویل باز درست میکنیم. دو گوشه اون رو بین دو انگشت فشار میدیم تا کویل چشم درست بشه. اما دقت کنین که فقط گوشه ها رو تا کنین. برای دو گوشه بعدی هم همین کار رو انجام میدیم (دقیقا بین دو گوشه قبلی رو انتخاب و بین دو انگشت فشار بدین)

مربع شماره 2 :

باز هم اول یک کویل باز به اندازه دلخواهتون درست کنین بعد اون رو کاملا تا کنین. یعنی تمام کویل رو با دست فشار بدین تا کاملا صاف بشه. بعد 90 درجه بچرخونینش و دو گوشه درست شده رو روبروی هم فشار بدین تا بهم برسن و دوباره کویلتون صاف بشه. حالا با دستتون بازش کنین و حالت مربع رو بهش بدین.

مربع شماره 3 :

برای درست کردن این مربع،اول یک کویل باز درست میکنیم و فقط یک لایه یا دولایه از اون رو سعی میکنیم بین دو انگشت بگیریم و فشار بدیم تا طرح پیچ داخلیش تغییری نکنه. شبیه مربع شماره 1 هست با ابن تفاوت که کمتر گوشه های اون رو میشکنیم.

ستاره چهارپر :

برای درست کردن این شکل، ابتدا یک کویل چشم درست میکنیم. بعد دو گوشه اون رو با دو دستمون میگیریم و به سمت هم فشار میدیم تا دو گوشه دیگه هم ایجاد بشه.

کویل مستطیل:

درست کردن این کویل، کمی سخت به نظر میرسه اون هم به این دلیل که باید طولها با هم برابر باشه و عرضها باهم .
اول یک کویل چشم درست میکنیم. حالا برای اینکه عرضهای مستطیل یکسان بشه باید فاصله ای که از گوشه ها انتخاب میکنین برابر باشه. میتونین بعد از اینکه کویل چشم رو درست کردین اول با مداد قسمتهایی که قراره مجدد تا بخوره رو یه علامت کوچیک بزنین که مساوی باشه و بعد از روی همون خطوط فشار بدین تا گوشه هاش درست بشه.
بعد هم بادست حالت نهایی رو بهش میدیم.

کویل الماس یا دیاموند :

دقیقا همون کویل مربع هستش با این تفاوت که در مرحله آخر اون رو کمی حالت کشیده باقی میذاریم که کاملا مربع نشه. البته میتونه مربع هم باشه در اون صورت میشه مثل لوزی.

کویل نیم دایره 1 (ساده) :

ابتدا یک اشک درست میکنیم، بعد بسته به این که میخوایم قاعده نیم دایره یا به عبارتی همون قسمت صافش چقدر طول داشته باشه، با فاصله از گوشه اشک، یک قسمت رو انتخاب و بین دو انگشت فشار میدیم.

کویل نیم دایره 2 (منحنی) :

برای درست کردن نیم دایره منحنی، اول یه کویل نیم دایره ساده درست میکنیم بعد با دسته قلم یا هر چیز دیگه قاعده اون رو فشار میدیم و بهش حالت میدیم.

کویل مثلث:

برای درست کردن این شکل اول یک کویل نیم دایره ساده درست میکنیم. بعد وسط قسمت هلالش رو میگیریم و بین دو انگشت فشار میدیم تا گوشه سوم مثل هم درست بشه. بسته به اینکه قاعده نیم دایره تون چه اندازه باشه نوع مثلث هم فرق میکنه. متساوی الساقین یا متساوی الاضلاع!

کویل قلب:

برای درست کردنش اول یک کویل اشک درست میکنیم و گوشه تیزش رو با یه دست میگیریم و با یه وسیله نوک تیز و یا ناخن، وسط سمت دیگه رو (قسمت هلالی) داخل میبریم تا فرو بره و بعد با دو انگشت فشار میدیم.
بهتره تا نیمه های قد کویل اشک ببرینش داخل چون در غیر اینصورت قلبتون دراز میشه و بیشتر شبیه فلش میشه که کویل بعدیه!

کویل فلش :

برای درست کردن کویل فلش یا پیکان هم مثل شکل قلب عمل میکنیم با این تفاوت که وسطش رو خیلی به سمت داخل نمیبریم.

کویل گل لاله :

اسم دیگه ای که برای این شکل گذاشتن و خیلی هم بانمکه پای اردکه!
برای درست کردنش اول یک کویل چشم درست میکنیم و اون رو بین دو دستمون میگیریم. حالا با دو تا ناخن از یک سمت کمی با فاصله از گوشه ها فشار میدیم و به سمت هم هل میدیم تا وسطش بیاد بالا و آخر هم بهش حالت میدیم.

کویل ستاره پنچ پر :

اول یک کویل باز درست میکنیم و محیطش رو به 5 قسمت مساوی تقسیم میکنیم. بعد با فشار بین دو انگشت قسمتهای علامت خورده رو تا میکنیم و میشکنیم.
اگه به نظرتون اینکار اول سخته میتونین با مداد یه علامت کوچیک روش بزنین و بعد به ترتیت اون علامتها رو فشار بدین تا گوشه یا یک پر ستاره درست بشه.


ابزار اولیه برای شروع:

برای شروع به کار و درست کردن اشکال ملیله کاغذی نیاز به تهیه یه سری وسایل دارین که در زیر میتونین ببینید و به صورت اینترنتی از فروشگاه خانه کوئیلینگ ایران تهیه کنید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مدت زمان شما به پایان رسید. دوباره امتحان کنید